A pap és a színházigazgató

A pap és a színházigazgató beszélgetett egyszer arról a jelenségről, hogy miért van az, hogy a színház állandóan telt házzal fut, míg a templom üresen kong, még a hétvégeken is.



Megszólalt az igazgató: ez azért van, mert mi a mesét hozzuk, de úgy, mintha igazság lenne, önök viszont az igazságot hírdetik, de úgy, mintha mese lenne. A papnak tátva maradt a szája, és alig kapott levegőt meglepetésében.
És ez játszódik le napjainkban is. Keresztények nem hajlandóak kihordani Jézus megváltásának üzenetét, hanem fabrikálnak maguknak valami giccses, semmitmondó üzenetet, és azt ontják magukból, éveken keresztül, abban a hiszemben, hogy ők most Isten akaratának eszközei. Tehát jönnek a vízeséses vagy virágos képek, a nem odaillő bibliaszövegekkel, rosszabb esetben a megszokott "Isten szeret téged is" üzenettel, ami csak megerősíti a világiakban a hitet abban, hogy a keresztényeket nagy ívben kerülni kell. Mert az üzenet nem az, hogy "Isten szeret téged is", hanem az, hogy térj meg a bűneidből, mert elérkezett Isten Országa, és oda nem jut be az, aki nem született újjá, Jézus Vére által.
Szóval abba kell hagyni ezeket az érzelemi kiáradásokat, és összpontosítani arra, amit Jézus kért tőlünk. Mert minden üzenet, ami nem egyezik Jézus szavaival, szemét, ami a lélekből áramlott ki, tehát egy testi elképzelés arról, hogy hogyan tudnánk szolgálni az Urat. És ne sértődj most meg, azért van ez az írás, hogy változások álljanak be mindannyiunk életében, mert senki nem tökéletes, csak az Úr.


 

Istenem! Ez voltam én megtérésem előtt?




Istenem! Ez voltam én megtérésem előtt?
Íme, én [ ... ]

Tovább...
Az örök élet hív téged is. Ne hidd, hogy kihagytak, bárki is vagy.




Az örök élet hív téged is. Ne hidd, hogy kihagytak, [ ... ]

Tovább...
Élő Ige

















ÉLŐ IGE

Az [ ... ]

Tovább...