Ha kell, a háztetőről kiáltom, hogy Jézus él!

Get Adobe Flash player

Legújabb cikkek

Ima ügyfélkapu


Istenugyfelszolgalata2

Talentum

A talentum az egy olyan adottság, amivel megnövelheted Isten "vagyonát". És mivel Isten Országának nincsen szüksége ezüstre és aranyra, a lelkek azok, akiket meg kell nyerned az Úrnak, a talentumod által.
Ha pl. jó kamerás vagy, és ezt az adottságodat aktiválod (befekteted), akkor a munka közben sok más adottság is rád fog ragadni, mert betekintést nyersz a filmkészítés tudományába, és bővíted tudásodat más téren is. Vagyis más adottságokra is szert fogsz tenni, tehát megduplázod a talentumodat (sok példa van arra, hogy szereplőkből híres rendezők lettek).
Nem szabad tehát összekevernünk a talentumot a szolgálatokkal, sőt, a kettő nincsen kapcsolatban egymással, legalábbis nincsen erre semmi igei útmutatás. Az ötös szám az egyetlen, ami egyezik a kettő között, mivel hogy öt szolgálat létezik, és az Úr öt talentumos szolgát is említ. De az Úr szinte soha nem ad senkinek öt szolgálatot, nem lesz senkiből egyszerre pásztor, tanító, evangélista, próféta és apostol. És ha igen, ezt nem fogod tudni megduplázni, nem kaphatsz tíz (az igében tizenegy lesz belőle, amikor megjön az uraság) szolgálatot egy személyben, hanem kizárólag a szolgákra bízta, hogy a talentumjaikat egyéni módon (nem valakinek alárendelve) fektessék be.Ha nem az ige szerint cselekszel, akkor előfordulhathat, hogy a talentumaidat "leadod" a gyülekezet pásztoránál és vezetőinél, és az átváltódhat a falakon belüli semmittevésre (van rá példa bőven). A szolgálatokat a pásztor hívja életre egy gyülekezetben, de a talentumokhoz csak akkor van köze, ha te azt felajánlod a gyülekezet javára (dicsőítő énekes, pl.).
Felszínre kell hoznod ezeket a dolgokat, és aktiválnod. Mert kizárólag csak te vagy felelős érte***, nem a pásztorodat fogják felelősségre vonni azért, ami rád lett bízva.
Természetesen sok pásztor és vezető van, aki segíti a talentumok kibontakozását.
Ez az írás csak figyelmeztetni akar mindenkit: kaptál talentumot te is, és használd fel az Úr dicsőségére.*** a talentumait elásó ember a bolond szüzek mellett vannak említve a bibliában! Olvasd itt
Ez a kép itt alul sokat segít a talentumok megértésében és használatában.
Állj be abba, amire el vagy hívatva, és teljesen átváltozik az életed, Isten dicsőségére.


Ez sokat segít a talentumok megértésében és használatában.
Állj be abba, amire el vagy hívatva, és teljesen átváltozik az életed, Isten dicsőségére.
Ha nem tudod, mire vagy elhívva, akkor addig beállhatsz egy olyan szolgáló mellé segítőnek, aki tudja használni a segítségedet, elfogadja a segítségedet.