Segítség, éhezünk!

Keddi nap volt.
Éjjel alig aludtam, távoli hangok jutottak el hozzám. Az előző nap be kellett fizetnünk egy villanyszámla elmaradásunkat, és nem maradt egy fillérünk sem.
A férjem fizetése pedig csak három nap múlva fog megérkezni. Azon gondolkodtam, hogy körlevelet küldök a 300 gyülekezeti tagnak, valaki majd csak segít, nem igaz? Persze ez nagy szégyen lenne a számunkra, ilyesmit nemigen engedhetünk meg magunknak. Görcsbe szorult a szívem és levegőért kapkodtam.
Kirohantam a konyhába, hogy befaljak valamit, de csak az üres polcok meredtek rám.

Hoppá... mi az az üveg ott a sarokban? Ahá.. megvagy!
Egy tízéves baracklekvár a nagyitól, amit elfelejtettem kidobni a lomtalanításkor.
Kinyitottam a kenyeresdobozt és.... nem volt benne semmi.
De akkor eszembe jutottak a mélyhűtőbe hajigált, zacskózótt kenyerek, amiket mindig sajnáltam kidobni.
Szóval összejött a reggeli és áldottam az Urat.

Délben ismét rám tört a félelem: mi lesz, ha a férjem megjön? Mit fog enni?
Elkezdtem kutatni a konyhában, és ezeket találtam: fél kiló rizs, három csomag tészta, másfél kiló krumpli, 2 hagyma, leveskockák, fűszerek, cukor, kakaópor, szárított zöldségek, egy fél zacskó szárazbab, marcipándarabok, habcsók, egy kiló szaloncukor, fél kiló liszt és egy negyed lefagyasztott torta.
Eszembe jutott az elfelejtett piknik kosár is a garázsban. Fél szál gyulait és egy tenyérnyi szalonnát találtam benne, nem beszélve a kacsazsírról. Kibírjuk ezzel péntekig, vagy mégis kérjünk segítséget? Te mit tennél a helyemben?

India, ugyanazon a napon:
A férj előbb jött haza a munkából, mint szokott. A feleség kiváncsian tekintett rá. "Kitették a szűrömet, véglegesen. A fizetést sem adták oda, ami ma lett volna esedékes." A kamrához lépett és kinyitotta a konyhaszekrényt. A polcok teljesen üresen tátongtak rá. Összekulcsolták a kezüket és elkezdtek imádkozni:

Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. Legyen meg a te akaratod, miképpen a mennyben, úgy a földön is. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek.
Te mit tennél az ő helyükben?

Mi lenne a pártok feladata

Mi lenne a pártok feladata
  A különböző pártok [ ... ]

Tovább...
Az Úr az én világosságom és üdvösségem: kitől féljek?


Az Úr az én világosságom és üdvösségem: [ ... ]

Tovább...
IMPACT NOW - Budapest 2011 - Hungary

IMPACT NOW  Budapest 2011

Folyamatosan filmeztük az Impact Now megmozdulást. [ ... ]

Tovább...