A bolond szűz (önteszt)


A bolond szüzek azért voltak bolondok, mert az (ingyenes) olajat vásárolták. Klikkeket alakítottak ki a gyülekezetben, ahol egymás között osztoztak az olajon (emberi értékekkel fizetve). A szolgálókhoz rohangáltak*** egész életükben, szinte minden problémájukra a vezetők adták meg a választ. Pedig meg van írva, hogy Isten gyermekeit a Szent Szellem vezeti. Emberi kapcsolatok alapjaira helyezték tehát a kereszténységüket is, imacsoportokra, evangelizációkra is jártak, ahol mindig ragadt rájuk valami Isten jelenlétéből, tehát ők is szüzek voltak, valamennyire ők is világítottak a világban. De amikor megérkezett a vőlegény, felborultak ezek az emberi kapcsolatok, és megszűnt minden olyan tényező, ami eddig összefogta az életüket.
A szolgálók és keresztény testvérek futottak a vőlegény elé, és nem volt immár senki, akitől olajat lehetett volna szerezni. A balga szűz tehát elkezdett kutatni máshol, és mindenét eladta volna "valami" olajért. Elszaladt tehát, és megpróbált Bibliát olvasni, böjtölni és imádkozni. Megpróbálta rendbe hozni az életét Krisztussal, de amint visszatért, a menyegző már elkezdődött. A kapu bezárult, és nem volt más az ajtón kívül, csak fogcsikorgatás. Mert hatalmas tömeg állt a bezárt kapu előtt, balga szüzek és a talentumaikat félvállról vevők.
Te most lényegében melyik csoport szűzhöz tartozol a kettő közül (ha egyáltalán szűz vagy, mert van egy olyan réteg is, akik lényegében nem is igazán szüzek)?

Önteszt: ha jobban ápolod a kapcsolatod az emberekkel, mint az Élő Istennel, mindenképpen csak bolond szűz lehetsz.

*** a szolgálóknak az az egyik csodálatos feladatuk, hogy feltöltsék olajjal (Isten jelenlétével) az új és a botladozó bárányokat, és tanácsokkal lássák el őket, de az Istennel való közösséget mindenkinek magának kell megharcolnia. Más nem teszi meg ezt helyetted.

 

Jézus nélkül pokol az élet

Jézus nélkül pokol az élet
Aki vétkezik ellenem, [ ... ]

Tovább...
Csatlakozz a

Csatlakozz a "lázadókhoz"   Ha a világban lázadás [ ... ]

Tovább...
Az igaz alázatAz igaz alázat

Ha öt évig járunk egy gyülekezetbe, [ ... ]

Tovább...