A bolond szűz (önteszt)


A bolond szüzek azért voltak bolondok, mert az (ingyenes) olajat vásárolták. Klikkeket alakítottak ki a gyülekezetben, ahol egymás között osztoztak az olajon (emberi értékekkel fizetve). A szolgálókhoz rohangáltak*** egész életükben, szinte minden problémájukra a vezetők adták meg a választ. Pedig meg van írva, hogy Isten gyermekeit a Szent Szellem vezeti. Emberi kapcsolatok alapjaira helyezték tehát a kereszténységüket is, imacsoportokra, evangelizációkra is jártak, ahol mindig ragadt rájuk valami Isten jelenlétéből, tehát ők is szüzek voltak, valamennyire ők is világítottak a világban. De amikor megérkezett a vőlegény, felborultak ezek az emberi kapcsolatok, és megszűnt minden olyan tényező, ami eddig összefogta az életüket.
A szolgálók és keresztény testvérek futottak a vőlegény elé, és nem volt immár senki, akitől olajat lehetett volna szerezni. A balga szűz tehát elkezdett kutatni máshol, és mindenét eladta volna "valami" olajért. Elszaladt tehát, és megpróbált Bibliát olvasni, böjtölni és imádkozni. Megpróbálta rendbe hozni az életét Krisztussal, de amint visszatért, a menyegző már elkezdődött. A kapu bezárult, és nem volt más az ajtón kívül, csak fogcsikorgatás. Mert hatalmas tömeg állt a bezárt kapu előtt, balga szüzek és a talentumaikat félvállról vevők.
Te most lényegében melyik csoport szűzhöz tartozol a kettő közül (ha egyáltalán szűz vagy, mert van egy olyan réteg is, akik lényegében nem is igazán szüzek)?

Önteszt: ha jobban ápolod a kapcsolatod az emberekkel, mint az Élő Istennel, mindenképpen csak bolond szűz lehetsz.

*** a szolgálóknak az az egyik csodálatos feladatuk, hogy feltöltsék olajjal (Isten jelenlétével) az új és a botladozó bárányokat, és tanácsokkal lássák el őket, de az Istennel való közösséget mindenkinek magának kell megharcolnia. Más nem teszi meg ezt helyetted.

 

Két magzat beszélget

Két magzat beszélget

- Mondd, te hiszel a születés utáni [ ... ]

Tovább...
He? Mit pofáztok ti itt nekem?

 

He? Mit pofáztok ti itt nekem?
Bocs, semmit, csak az örök életet hirdetjük, hogy [ ... ]

Tovább...
Random tagok a gyülekezetekben

Random tagok a gyülekezetekben

Állj ki a gyülekezeted elé, és [ ... ]

Tovább...