Nincsen munkád? Mert akkor van munkád!


A mondanivalóhoz tartozó Igerészeket alul találod, számmal jelölve

Az egyik testvér elveszti a munkáját, és hatalmas siránkozásba kezd a facebook-on és más közösségi portálokon. Közben nem veszi azt figyelembe, hogy mi arra vagyunk elkülönítve és elhívatva, hogy Isten hatalmas cselekedeteit hirdessük.
Amikor az apostolok elkezdték követni Jézust, látszólag mindegyik elvesztette a munkáját (és a családját is), de igazából akkor kezdődött az igazi munka az életükben. (1)  Aztán eljött az a pillanat, amikor egy nagyobb összeget kellett kifizetni a tanítványoknak, vagyis az adót a templomi hatóságoknak(!), de nem volt rá fedezet, és odamentek Jézushoz. Jézus utasította őket, hogy fogjanak egy halat(!) a tengerben(!), és a szájában találni fognak egy pénzdarabot, azt adják oda, adó fejében. (2)Az Igerész tele van szimbólumokkal. Jézus megtehette volna, hogy az egyik tanítványnak ad egy jól jövedelmező céget, és az fizeti mindenkinek a szolgálatát, de nem tett így. Így az emberek tesznek manapság a gyülekezetekben (ami jó is lehet, ha az Úrtól van).
Jézus tehát munkát adott nekik, az emberek halászaivá tette őket, és a munkás méltó az ő bérére.
A hal a megtért embert jelenti, aki a népek tengerében úszkál, rengeteg veszélytől körülvéve, élete állandó készenlétben állás, mert sok a ragadozó körülötte.
Ha tehát elvesztetted a munkádat, lényegében megtaláltad azt, csak ki kell menned az utcákra, terekre, szegény negyedekbe, és hirdetni a megváltás üzenetét. A béred a hal szájában lesz, mert az új megtért gyarapítja a gyülekezetedet, erősebbek lesztek, megnöveli a hitedet (mert sikeres voltál), és imádkozik érted, hálája jeléül. És végül az Úr az, aki kifizet, nem más (ne a haltól várj fizetséget). Mert:  Annak pedig, a ki munkálkodik, a jutalom nem tulajdoníttatik kegyelemből, hanem tartozás szerint. Rm 4:4  A bibliában említett hal szájába is Isten helyezte a pénzdarabot, nem a hal adta.


Tetradrachma (ezüst) - templomadó(!!!) két ember számára

És most jön a lényeg: sok gyülekezet azt hiszi, hogy a partra került vagy más által kifogott halakat kell kezelésbe venni mindenféle adók (vagy tanok) bevezetésével. Odamennek a halacskához, és hétről-hétre szedegetik ki a szájából a pénzdarabot, és ha a hal nem akar adni többet, elküldik a gyülekezetből, mondván, hogy nem érti a bibliai alapokat. Pedig a tized fizetések és az adományozások hit által történnek, hiszen Ábrahám is hit által fizetett tizedet Melchizedeknek, nem törvény által.A keresztények többsége elköveti azt a hibát is, hogy nem mennek ki a tengerre, mint emberek halászai, hanem a gyülekezetekben vagy a gyülekezet közelében halászgatnak, állandó jelleggel. Sokan nem mernek behajózni a mélytengeri vizekre, mert a gyülekezet nem tanítványokból áll, hanem félrevezetett, félénk és tapasztalatlan tagokból, akiknek a hitét leuralta a gyülekezeti vezetés (3), és a semmittevésbe kényszerítette őket.
De te, Isten bátor gyermeke, te ne legyél ilyen! Ha nincsen munkád, lett munkád! Irány a legközelebbi szegénynegyed (kettesével menjetek), és hirdesd az Úr hatalmas cselekedeteit. Mert: kiválasztott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;  1Pt 2:9 (1)  Így szólt hozzájuk Jézus:: Kövessetek engem és emberhalászokká teszlek benneteket." .   Mk 1:17     
    
(2) ... menj a tengerre, vesd be a horgot, és vond ki az első halat, a mely rá akad: és felnyitván a száját, egy státert találsz benne: azt kivévén, add oda nékik... Mt 17,27


(3) Nem akarunk uralkodni a ti hiteteken (mondta Pál), hanem munkatársai vagyunk örömötöknek, mivel szilárdan álltok a hitben.  2Kor 1:24

 

Kiveszítem a szádból a Baálok neveit....
És kiveszítem a szádból a Baálok (démonok) [ ... ]

Tovább...
Háromféle keresztény létezik, a Máté 14-ben leírtak szerint

Háromféle keresztény létezik, a Máté 14-ben*** [ ... ]

Tovább...
Hírszennyeződés


HírszennyeződésA világi sajtó már évek [ ... ]

Tovább...