Isten jelenlétéből Isten akaratábaAz alvó keresztényt úgy ismered fel, hogy nem aktív.
A Szellem az egy megelevenítő szellem, de az alvó keresztény egy olyan ember (vezető) akaratában áll, aki nincs benne az Úr akaratában.
Divat lett manapság a kenet utáni hajsza, a kenet lett az istene sok karizmatikus egyháznak.
A kenet pedig nem más, mint Isten jelenléte, amit általában meg is kapnak ezek az erőszakos emberek, mert addig üvöltöznek, míg Isten végül is eleget tesz a kitartó hitüknek, és megjelenik a körükben. Olyan (saját) felvételeink vannak magyar egyházakról, amikor megérkezett a közismert evangélista, feleségestül, szuper prédikációval, szupertanítással, körülvette őt a kenet, és mindenki érezte, hogy itt ma nagy dolgok fognak történni. A tanítás után pedig jött a gyógyító alkalom, ahol ugyan megszabadultak páran, de senki nem gyógyult meg (a szabadításhoz elég a hit, a gyógyításhoz már Isten akaratában való állás is kell, mert csak Ő tud gyógyítani egyedül). Pedig előre mentek rákos betegek is.
És ez a tendencia általános lett az egyházakban: előre hívjuk a betegeket, de alig gyógyul meg valaki (és senki nem keresi az okát).
Elkezdtük tehát analizálni a dolgokat, és rájöttünk: a kenet az nem egyenlő Isten akaratában való jelenléttel.
Jézus jelenlétében sokan voltak, merítettek belőle, gyógyulást, szabadulást, üdvösséget elnyervén.
De nem mindenki maradt meg az akaratában.
Sokan elfordultak tőle (nézd pl. János 6:66, a sátánisták kedvenc igerésze), sokan pedig a maguk útját kezdték el járni, egy saját messiást építve ki maguknak.
A sok gyógyulást nyert közül csak egy jött vissza megköszönni Jézusnak a gyógyulást.
A tíz szűz mindegyike Isten jelenlétében töltötte el életét, mégis a fele a pokolra kerül a biblia szerint.
Pedig benne voltak a kenetben, de nem Isten akaratában.
Arról tudod meg azt, hogy Isten akaratában vagy, hogy teljesíted azokat a dolgokat, amelyeket Jézus kért és kér tőled (a napi imádon keresztül).
Tehát nem a vihar csapásai alatt megrettent ember vagy, hanem az, akivé Jézus tett.
Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek. Lk 10:19
...az utcákra hozták ki a betegeket, és letették ágyakon és nyoszolyákon, hogy az arra menő Péternek csak árnyéka is érje valamelyiket közülük... Csel 5:15
Mert azok vannak Isten akaratában, akik Isten Királyságát természetfeletti módon hirdetik. Mert Isten Országa termélszetfeletti, és természetfeletti módon nyilatkozik meg. Mózestól kezdve Jézusig, az apostolokig... csodák sorozata az Írás. Ezt hívják teljes evangéliumnak, minden más formája csak egy emberi próbálkozás.
Mint amikor a szegény asszony az elhullott magvakat szedi fel a gabonamezőn. Nem érdekelvén őt az a tény, hogy Isten egy teljes felszerelést adott a gabonamezők betakarításához és kiképzi a munkásait, sőt... fegyvereket és hatalmat ad nekik a kártevők és tolvajok ellen.
Nem pedig egy, a sors csapásai alatt roskadozó emberként éldegélünk, aki emberi (testi-lelki) módszerekkel próbálja tolni Isten szekerét.
Az hogy a kenetben vagy (Isten jelenlétében), az jó, mert csak innen veheted el Isten tervét és útmutatásait az életedre.
Nem bombázhatod Istent levelekkel, emailekkel, internetes cikkekkel, hogy válaszoljon neked, mert nem fogsz választ kapni a kérdéseidre.
Oda kell menned hozzá, nap mint nap, és elvenned tőle az aznapi útmutatásokat.
A LÁSSS! című filmünkben azt mondja Szabó Csaba pásztor: mindenkinek van elhívatása, de neked van kiküldetésed?
Izajás próféta Isten jelenlétében volt, és meghallotta a hangot: "ki megy el minékünk?"
"Imhol vagyok, küldj engem", volt a válasz. És Izajás bekerült Isten jelenlétéből Isten közvetlen akaratába is.

Televízió

Televízió


Leülsz a TV elé, és bámulod órákon [ ... ]

Tovább...
Csatlakozz a

Csatlakozz a "lázadókhoz"   Ha a világban lázadás [ ... ]

Tovább...