Segítség!  (Kma 2014-2015)Egy keresztény fiú kiment egy fuldokló férfit, a gyülekezetét elhagyó, és a maga életét élő lány ellenállása ellenére. De a film végére mindenki arra a konklúzióra jut, hogy lényegében a lány volt az igazi fuldokló, akinek segítségre volt szüksége.
Ez a film egy fontos figyelmeztetés mindenki felé, hogy ne hagyd magad félrevezetni a láthatók által. Isten Királysága láthatatlan, azt kell megtalálnod. Nem szabad engedni, hogy a belső ember fuldokoljon és végül meghaljon bennünk, mert csak ez a belső énünk képes kapcsolatot teremteni Istennel (újjászületés által Krisztusban).
... hatalmasan erősödjetek meg az Ő Szent Szelleme által a belső emberben; Ef 3:16

A rövidfilm elkészítése folyamán több csodán mentünk keresztül, miután három alkalommal is lemondtunk a forgatásról. Eredetileg egy nagyobb produkció volt betervezve (IRGALMAS SZAMARITÁNUS), de az sajnos nem jött össze ebben az évben.
Ha valamit ki akarsz vitelezni, nehézségekbe ütközöl, legyél bárki. Fizikai akadályok tömkelege vesz körül mindenkit, de a keresztények életében ott vannak még a szellemi ellenállások is, amelyek Jézust is lépten-nyomon követték, és próbálták őt egy tévútra vezetni. Ennek lehet bármiféle jellege: megakadályozni azt, hogy egyáltalán belefogj, de ha már belefogtál, akkor anyagi gondok léphetnek fel, a szereplők némelyike megbízhatatlanná válhat (lemondja az utolsó pillanatban pl.) vagy valami ok miatt hirtelen eltűnik. És ha mégis eljutsz odáig, hogy bejött annyi adomány, hogy egy autót béreljetek aznapra, akkor avval az autóval gondok lesznek, és végül mehettek vonattal (ez utóbbi drágább). De amikor el akartok indulni, kitör a vihar, és jégesőt, záport, zivatart jósolnak az időjelző társaságok. Ezt történt velünk is, pontosan. De akkor segítséget kértünk egy közismert Isten emberétől, aki elkezdett imádkozni a hirtelen támadt vihar ellen (mint Jézus is tette), és lásd a csodát: a vihar elmúlt percek alatt. Az időjelző társaságok átírták az előrejelzéseket aznapra az interneten, fél órán belül! Tehát el lehetett indulni, de már csak vonattal. Persze az Úr gondoskodott közben mindenről, de ezt csak hit általi cselekedetekkel tudtuk birtokba venni. Balatonon várt már az Úr áldása, egy autóval rendelkező testvér személyében, aki elszállított minket a színtérre, amit egy másik testvér napokig keresgélt, és letárgyalt az ott lévő hotel-étterem vezetőivel.
Mire megérkeztünk a színtérre, már délután négy óra volt (délelőtt 10 helyett), és csak hirtelenjében tudtunk mindent rögzíteni, nem adva a színészeknek időt a felkészülésre. A film "rendezője" is elkövetett egy hibát, amit utólag már nem lehetett kijavítani.
Ezért ez a film csak az előfutára, egy tesztverziója lett az IRGALMAS SZAMARITÁNUS-nak, amit valószínűleg 2017 nyarán fogunk felvenni.Az eredeti ötletet itt találod.
Ez egy nagyobb produkció lesz, több szereplővel: 3 lány, keresztény fiú, pincér, fuldokló apa és statiszták.
A szereplők sora még nem teljes, két fiatal lányt (18 év körüliek) még keresünk a filmhez. Csak olyanok jelentkezzenek, akik elkötelezettek, és 100%-ban megbízhatóak. Mert a tapasztalat azt mutatja, hogy egy keresztény megmozdulás (legyen az akár egy film készítése), hatalmas visszatámadással jár. Tehát amint jelentkezel egy szerepre, támadásokban lesz részed, emberek és szellemi hatalmak által. Csak akkor tudod véghezvinni a küldetésedet, ha meg van gyökerezve az életed az Igében.

 

Egy kevés idő még...

Egy kevés idő még és nincs gonosz; nézed a helyét és [ ... ]

Tovább...
He? Mit pofáztok ti itt nekem?

 

He? Mit pofáztok ti itt nekem?
Bocs, semmit, csak az örök életet hirdetjük, hogy [ ... ]

Tovább...
Nem borulunk le bálványok előtt


Nem borulunk le bálványok előtt....Ímé, a mi [ ... ]

Tovább...