foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Ki árthatna neked? Gyönyörű vagy! Szép vagy! Isten szerelmese vagy! Az élet illata árad ki belőled, mert Isten maga a vőlegényed. Senki nem választhat el téged Isten szerelmétől, mert Ő az elemésztő tűz és őrülten szeret. Virágok nyílnak amerre csak lépsz, és az élet illata árad ki belőled, mert Isten maga a vőlegényed. Emelt fővel járj! Egy menyasszony büszkén hirdeti, hogy jegyes.

Kma Online TV

Jézus téged is hív. Nehogy azt hidd, hogy kivétel vagy!

Az Egyház

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Az igei egyház lényegét kutató téma.
     ...az evangéliumnak oltalmazására rendeltettem (mint minden újjászületett keresztény). Fil 1:17        
     ...ha mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk (mondta Pál), legyen átok.  Gal 1:8
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Egyház az nem egy ház, hanem valami más....


A vallásoskodó kereszténység az egy emberek általi törekvés arra, hogy Istennek áldozatot mutassanak be általában kitalált ceremóniák, üres szertartások, külsőségek által. Az újjászületett kereszténység viszont szentségben él, engedelmeskedik az Igének (Jézus az Ige) és Isten Szelleme által van vezettetve (Róm. 8:14).
Ez a kettősség végigvonul a bibliában is, kezdve Káin és Ábel történetével, ahol a testi megölte a szellemit.
A testi kereszténység a szellemi kereszténység életére tör (két évezreden keresztül), üldözi azt. Az élete teli van öldökléssel, bálványimádással, tisztátlansággal, saját elképzelései hajkurászásával. Ilyen volt Jákob és Ezsau, Dávid és Saul kapcsolata is. Csak egyikük örökölhette az Isten országát, mert a szolga (a bűn szolgája) nem örökölhet a fiúval. Hágár (a szolga) fia ki lett űzve a pusztába, nem örökölhetett Izsákkal (az ígéret fiával). Sőt a salamoni időszak után a zsidó nép kettévált: Izrael és Judea lett belőle. Két királyság alakult, de csak az egyik nyerte el Isten tetszését (Judea, ahonnan Jézus is született). És így van ez a mai napig. Különböző egyházak próbálják kikiáltani magukat kizárólagos örökösnek, de ez nem működik, mert meg van írva, hogy Isten országára nem lehet rámutatni hogy itt van, vagy ott van. A Mennyek Királysága az igének engedelmes emberek szívében él, akik különböző gyülekezetekbe járnak és újjá vannak születve. Ha egy egyház azt állítja magáról (van egy pár ilyen), hogy náluk van az üdvözülés kulcsa, az félrevezeti az embereket. És ha egy ilyen fontos dologban félrevezeti az embereket, akkor sok másban is. Vagyis teli vannak pogány hagyományokkal, szokásokkal és babonákkal, amik Isten ismerete ellen emeltettek (
2Kor 10:5). A testi kereszténység tehát nem ismeri (vagy ismeri, de nem követi) az igét, és ez miatt saját hitrendszert épít ki magának, ami eltér (elhajlik) az írott igétől. A mi feladatunk ennek utánajárni, mindenki érdekében. Szóval összehoztunk egy új témát erre is (de ebből most valószínűleg háború lesz - Mt 10:34).

Jézus megszüntette a beöltözött papságot és a templomot, és testünket tette meg Isten templomává.
Sőt kijelentette, hogy Isten nem lakik többé kézzel épített templomban (Csel 17:24).
Tehát akkor hol van ilyen az újtestamentumban hogy "Isten Háza"?
Mert ha két vagy három ember bárhol összegyűlik Jézus nevében, Jézus ott van közöttük.
Nem kell hozzá katedrális, sem káprázatos templom. Isten a szívekben vett lakozást (
Péld. 23:26).

Ez a téma megpróbál leszámolni olyan félreértésekkel, amelyekkel meg vannak tűzdelve az emberek hitélete.
Nem felekezeteket támad, hanem inkább hamis hamis tanításokat próbál felismerni, elhajlásokat az igétől, üres szertartásokat és gyakorlatokat.

Figyelem
Bizonyos cikkeket megszüntettük a KMA Online TV oldalán, mert átadtuk a Világvége Magazinnak.
Azt vettük észre, hogy minnél mélyebbre ásunk bizonyos egyházak vagy szekták tanításaiban, szertartásaiban és gyakorlataiban, annál súlyosabb dolgok kerülnek a felszínre. A végén már mi is csak a halál, félrevezetés és bűnös emberi természet szószólóivá válnánk. Persze ez most nem jelenti azt, hogy bizonyos elhajlásokat az igétől nem említünk meg. Szóval a téma folytatódni fog, ezen a szinten.


A hozzászólásokat fogjátok rövidre, kérünk mindenkit.
A hozzászólók véleményét is figyelembe vesszük, de csak azokat hagyjuk jóvá, amelyek előrelendítik a téma kibontakozását. Mert ez nem egy fórum vagy csevegő szoba, hanem egy próbálkozás a tisztánlátás felé. Hogy meg tudjunk térni minden hamisságból.

 

alt

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

2024 Copyright Kma Online TV Rights Reserved