Pillangók a gyülekezetekben

Megtér egy énekesnő az egyik gyülekezet kitartó munkája által (lényegében ez sok ember több éves munkája általában, olyan keresztényeké, akik valószínűleg nem is tudnak egymásról). A nő teli van olyan tulajdonságokkal és adottságokkal, amik képessé teszik őt arra, hogy a világiak figyelmét maga felé fordítsa. Hasonlít egy gyönyörű lepkéhez, amin sok szín megtalálható, és ha repül, mindenki figyelme rá összpontosul. 

 

A gyülekezeti tagok körbeveszik az újonnan megtértet, és elkezdik leszedni róla azokat a színeket, amelyek egyedivé tették, míg végül ő is egy molylepkeszerű (*** lásd alul), tehetetlen figurává nem válik, aki elveszti minden kezdeményezőképességét azokon a területeken, ahol eddig sikeres volt. Mert ezeket a sikereket adottságaink által érjük el, tehát nem az adottságot kell megszüntetni, hanem az adottságok mögött álló szellemi hatalmakat, vagyis a démoni ráhatásokat lecseréljük Istennel való közösségre (ami csak Jézuson keresztül lehetséges).


 
Tehát az éneksnőnkön tűz van a megtérésének első éveiben, amit ki szeretne hordani a világiak felé, de ezt csak akkor engedik neki, ha evvel nem bolygatja meg a gyülekezeti rendet. Tehát nem egy "párhuzamos társadalmat" épít ki a közösségben, hanem besimul a jelenlévő rendszerbe, ami általában abból áll, hogy "fogd be a szád és húzd be a nyakad", és figyeld hogy miket cselekednek a  vezetőid (tehát a műsor nincsen ráhangolva a mindenki hitének az aktiválására), hanem kényszerűségből nézőkké, tagokká, adományozókká lettek mind ledegradálva. Vannak gyülik, ahol kirúgnak, ha nem mint passzív néző viselkedsz.


 
Mert a műsornak pörögni kell továbbra is, bárki lehetsz, ezt a "rendet" nem zavarhatod meg. A heti műsor, a maga kiszámított percszerű pontosságával, struktúrájával, ami már évtizedek óta bevált, nem kuszálható össze, még Isten által sem. Ének, prédikáció, adományozás, közösségi terefere egymással (amik általában jók és áldásosak, de ha útját állják a talentumok kifejlődésének és aktiválásának, csak az elfojtó kötelékeket erősíti a kreatív egyedeknél). Utána spuri haza, az anyagiak összejöttek a következő heti műsorra, amit rutinszerűen leadnak ismét, senki nem veszi észre hogy Sanyi bá, Feri bá vagy Jóska bá ugyanazt a prédikációt ismételgeti, amit egyszer már leadott évekkel ezelőtt (pedig azóta sincsen új ember, a gyüli már 20 éve 40 tagot számlál). Kaja az kaja, nemigaz? A bárányok jóllaknak, ez a fontos. Kiszeded a mélyhűtőből a régen elkészített bableves maradékot, kicsit feldúsítod evvel-avval, és ott van a vasárnapi prédikációd. Minden okénak látszik, de nem az. A szárított takarmányban nincsen sem víz, sem frissesség, sem táperő, sem vitaminok. Jól lehet lakni tőle, de nem fog téged aktiválni, nem fog téged inspirálni arra, hogy betöltsed az elhívatásodat, nem ad tüzet, hogy elindulj az úton. Csak arra lesz elegendő, hogy a következő előadáson is megjelenj, és végigcsináld ugyanazt, amit már évek vagy évtizedek óta teszel.
Az éneksnőt (és másokat is) tehát különleges bánásmódban kellene részesíteni az adottságokkal kapcsolatban, mert ezek az adottságok különleges körülmények között születtek meg benne, és sok területen rendkívül törékennyé tették őt. Ez így van minden adottsággal, ha az egyik megnő benned, akkor valami más tekintetben gyengébb leszel. Ezért nem lehetsz modjuk ügyes és erős egyszerre. Az egyik megerősödése a másik meggyengüléséhez vezet. A (régi) katonaságnál vagy nyilas volt valaki, vagy alabárdos. A kettő nem ment egyszerre, sőt kizárta egymást.
 
Tehát jönnek az egywattos vezetők (ha olyan gyülibe kerültél), akiknek a neveit senki nem ismeri a falakon kívül, és bilincsbe verik az énekesnő különleges talentumait. Evangelistává válhatna rövid időn belül, akinek a neve tűzként terjedne az országban. De sajnos nem ez történik, ha a tapasztalatokra tekintünk. 
Olyanokat láttunk, hogy újonnan jöttek éppen (kreativitással kapcsolatos) diplomát kaptak egy főiskolán, amikor a vezetők kijelentették, hogy az a diploma az ördögtől van (a KMA-nak akart segíteni az illető). És ezáltal lebénították egy életre, mert ezek a gyülekezetek arra mennek ki, hogy érzelmi szálakat építsenek ki a tagokkal, amelyeket szinte lehetetlen később elvágni. 
Mivel a KMA egy művészeti alapítvány, rálátásunk van sok művész életére, és sikertörténetet alig látunk, olyan nagy a nyomás mindenkin. Ha nem így lenne, akkor ez a cikk sem készült volna el. Embereket befolyásolnak gyülekezeti vezetők, hogy ne dolgozzanak velünk együtt (volt több, akiknek megtiltották), sőt hazugságokat terjesztettek rólunk. Pedig mi nem csináltunk eddig mást, mint az élő Isten tetteit hirdettük (ingyenes kiadványokkal és itt-ott akár milliós nézettséggel) és nem köteleztük el magunkat senki felé. 


A fotón: Kari Jobe (illusztráció)

Tehát ha arra van indíttatásod, hogy használd a művészeti adottságaidat (talentumok), akkor ne hagyd magad ellehetetleníteni. Mert nem másokat fog az Úr kérdőre vonni a talentumaiddal kapcsolatban, hanem téged. És a talentumait elásó szolga a bolond szűzek sorsában fog osztozni.
 
Tehát ébredj fel Jézus nevében! Ne engedd, hogy névtelen, egywattos emberek (Pál apostolt már a megjelenése napján üldözni kezdték a városokban) igazgassák az elhívatásodat. Azt se engedd, hogy a hitedre vagy a talentumaidra más telepedjen rá.Ezt Pál is próbálta elkerülni:
Nem hogy uralkodnánk a ti hiteteken, hanem munkatársai vagyunk a ti örömeteknek. 2Kor 1,24
Mert a felettünk állók nagyon is hamar hajlanak a mások hitén való uralkodásra, ez Pállal is megeshetett.
És sajnos ezt csak te tudod felismerni hogy védekezhess ellene. Más nem fogja megtenni helyetted.
 
Itt egy film, ami példa erre is, mekkora bonyodalomhoz vezethet az, ha egy apa vagy gyülekezeti dicsőítő vezető rátelepszik valaki hitére és talentumára. A film happy end-el végződik, de ez a valóságban ritka jelenség.
http://kma-hu.com/onlinetv/hirek/66-elszabadult-kegyelem

*** molylepke: az a jellemző rá, hogy az igazi napfényben nem tud funkcionálni, inkább a mesterséges, emberek által kreált műfényt kedveli, és ez sokszor a halálát is okozza. Ha túl közel kerülsz bizonyos érdekcsoportokhoz, akik nem osztják a lelkesedésedet az elhívatásoddal kapcsolatban, akkor megégetheted magad. Mert nekik csak a műsor a fontos, és annak a biztosítása, hogy az folyamatos legyen. Ebből élnek. Pesze ez nem azt jelenti, hogy a gyülekezet vagy bárki is kárhoztató lenne. Neked a magadéval kell elszámolnod, nem máséval. Tehát áld meg őket. Ezt kéri tőlünk az Úr, nincs más. Mert nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi erők ellen, akik sokakat fogságban tartanak, vezetőket is. De te ne légy része a fogságnak, mert akit Jézus megszabadított, az igazán szabad.
 
 
He? Mit pofáztok ti itt nekem?

 

He? Mit pofáztok ti itt nekem?
Bocs, semmit, csak az örök életet hirdetjük, hogy [ ... ]

Tovább...
Jákob csaló volt...

 

 

 

 

 

 

 

 

Jákob [ ... ]

Tovább...
Megújult a Kma Filmstúdió

Megújult a Kma Filmstúdió


Stúdiófelvételek [ ... ]

Tovább...