A gyülekezetek feladata
 
A gyülekezetek feladata az a tanítványképzés.
Mert a gyülekezet nem egy melegedőhely, ahova betérünk vasárnaponként, hogy a mézespásztorok előadását végigüljük, hanem a gyülekezet az egy kiképzőtábor. Hogy mire képeznek ki téged? Halásszá, hiszen az ige azt mondja, hogy az emberek halászaivá teszlek benneteket. Embereket, lelkeket ragadtok ki a világ háborgó tengeréből, csodák által. Mert Jézus is a csodák általi halászatot mutatta be a tanítványoknak, amikor azok semmit sem tudtak fogni egész éjjel. Miért nem? Mert a bárka rossz oldalán halásztak, az emberi elképzelések módszereit próbálták ki, és nem Jézus útmutatásait követték.
Az emberi elképzelések általi halászatot legjobban az aluljárókban láthatod, ahol felgyülemlik több tucat keresztény, és hatalmas csindarattával nem fognak semmit, vagy ha igen, akkor az messze van a bibliai 153 haltól. A 153 hal a bibliában az ottani tenger halcsaládainak a száma volt (nézd kapcsolódó cikkünket). Tehát ha kijár egy gyülekezet halászni a tenger különböző pontjaira (soha nem ugyanoda mennek), akkor mindenféle hal a hálóba akad. Azokat behúzzátok a bárkába (a gyülekezetbe), és felnevelitek őket. Halászokká teszitek őket is, és ez által tud egy negyventagú gyülekezet pár év alatt több ezres tagot számlálni. Ehelyett inkább olyan gyülekezetek vannak "divatban", ahol negyven-hatvan tagot számlálnak immár húsz éve. Egy mézespásztorral az élen, aki elmondja minden héten a vasárnapi mondókáját, leönti mézzel, hogy elteljetek és elálmosodjatok tőle jövő hét végéig, majd kezdődik az egész újból.
És amikor meglátnak egy ilyen arató gépezetet, mint a "NO LONGER MUSIC" pl. (nézd itt), ahol a közönség harmada tért meg az egyórás előadás végén (amiket az utcákon, tereken vagy parkokban adnak elő, spontánul megjelenve a világ bármely pontján, meglepetés-szerűen), akkor felhívott minket egy gyülekezeti vezető, és mellesleg véleményezte a dolgot az ő látásuk szerint: de hát kihez tértek meg azok az emberek?
És itt van az egésznek a lényege. Ezek a tősgyökeres, gyülekezeti látással "megáldott" emberek a saját gyülekezetükhöz térítik meg az embereket. Nem Krisztus szolgái lesznek teljesen, hanem gyülekezeti szolgálók vagy gyülekezeti tagok. Ha ez nem így van nálatok, akkor láthatóvá kell válnia egy hatalmas gépezetnek, ami évek óta az aratással van elfoglalva, és tanítványok tucatjait, százait termelte ki magából. A befolyó adományok nagy része erre megy el. Ha ez nincsen, akkor a mézespásztorok vonzásába kerültél, és vagy lelécelsz onnan, vagy imádkoztok és beszélgettek a pásztorral, hogy ez így nem bibliai.
Imádkozni kell, hogy a gyülekezetek betöltsék elhívatásukat, és ne a bárkájukat próbálják megnyitni a tengernek, ne a gyülekezet falai közé próbálják behívogatni a nemhívőket, hanem ők menjenek ki a háborgó tengerekre, mint "VOLT fesztivál", a "SZIGET FESZTIVÁL", utcai vásárok és rendezvények (teli van velük minden város).


 
Ne a kijárathoz álljatok, háborgatván a bejutni akarókat, hanem ti is jussatok be (Jézus a világba küldött be minket, nem a kapukig csak), mert ott születnek azok a szituációk, amit szinte tálcán fognak felkínálni nektek. Mert ezek az emberek epekedve várják a megjelenéseteket. Nem a mézespásztornak van rád szüksége (csak az adomány erejéig), hanem azoknak a fesztiválozóknak, akik azért vannak ott, mert keresnek valamit (az élet értelmét, hiszen a Sziget Fesztivál szlogenje is erről szól). Különben a Sziget fesztiválon már szinte trend lett, hogy mindenki riportot készít mindenkivel valamilyen témával kapcsolatban, tehát az emberek megszólítása egy bizonyos témában elfogadott és megszokott (több keresztény csoportot ismerünk, akik sikerrel végzik munkájukat ilyen környezetben).
Tehát az adományod akkor már inkább menjen el a belépő jegy árára, mert itt legalább megtanulsz halászni, amiről a "bárkában" húsz éve csak beszélgetnek, de nem tudják, mi az. 
Áldjon meg az Úr ebben. 
Ui: azoknak, akik csak a bejáratig tudnak eljutni (egy esemény előtt), és ott akarnak evangelizálni, azt tanácsoljuk, hogy ne háborgassák az embereket, mert sok keresztény nagyon elbaltázott evvel sok szituációt az utolsó években (sajnos). Kérj előbb bölcsességet az Úrtól. Mi azt kaptuk, hogy egy olyan kérdéssel lehet hozzájuk fordulni, hogy: BIZTOS VAGY BENNE HOGY BEJUTSZ? Mert ilyen a mennyek országa is, sorban állsz érte, de amikor a kapuhoz érsz, és kérik tőled az érvényes jegyet, nálad lesz? 
 
 
Jézus angyalai  (Olyanok lesztek, mint az angyalok, Márk 12:25)


Jézus Angyalai (Olyanok lesztek, mint az [ ... ]

Tovább...
Magassarkú cipő

Ahh... milyen magasított sarkú cipőd van!
15 centivel közelebb [ ... ]

Tovább...
MEGRENDEZETT HAZUGSÁGOK

 

MEGRENDEZETT HAZUGSÁGOK
Ha megnézel egy órát, [ ... ]

Tovább...